logo

Infrastructuur

Infrastructuur

Nieuw 24-uurslaboratorium op campus Sint-Jan

Het AZ Sint-Jan heeft sinds 16 februari 2022 een nieuw 24-uurslaboratorium in gebruik genomen. Dit laboratorium biedt voordelen voor zowel patiënten als verpleegkundigen. De ontvangstbalie bevindt zich buiten het laboratorium, waardoor het afgeven van stalen makkelijker is geworden en verpleegkundigen niet langer het laboratorium hoeven te betreden voor bloedproducten. Het buizenpostsysteem is gekoppeld aan een automatisch ontlaadstation, waardoor laboranten stalen niet meer handmatig hoeven uit te pakken en de koker automatisch teruggaat naar de dienst. Dit vermindert menselijke fouten en het infectierisico. De scheikundige analyses zijn nu al tien minuten sneller. Het AZ Sint-Jan werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening om de best mogelijke zorg te bieden aan patiënten.

Nieuw 24-uurslaboratorium op campus Sint-Jan

Nieuwe oefenzaal kiné op campus SFX

Op campus SFX maken patiënten en kinesitherapeuten sinds 29 augustus 2022 gebruik van de gerenoveerde oefenzaal kinesitherapie. De renovatie is bedoeld om een open en moderne ruimte te creëren met veel natuurlijk licht. De dikke centraal geplaatste muren zijn verwijderd, waardoor er nu centraal ruimte is voor alle toestellen en patiënten beter begeleid kunnen worden bij actieve oefeningen. De behandelruimtes zijn vernieuwd en verruimd, en er zijn nu drie speciale kamers voor relaxatiesessies. Alle toestellen zijn vervangen door vernieuwde versies, en er is een nieuw trekapparaat, de kinesis, waarmee actievere oefentherapie kan worden uitgevoerd. De vernieuwde toestellen bieden een extra troef voor kinesitherapie en revalidatie, en helpen patiënten om hun kracht, flexibiliteit, coördinatie en balans te verbeteren.

Nieuwe oefenzaal kiné op campus SFX

Nieuw slaaplabo op campus Sint-Jan

Het slaaplabo op campus Sint-Jan is verhuisd naar een nieuwe en ruimere locatie. Het vernieuwde slaaplabo beschikt over 6 bedden met individueel sanitair en kamers die ruimer en comfortabeler zijn dan voorheen. Eén kamer is zelfs uitgerust met een til-lift die volledig in het plafond is geïntegreerd. Het biedt patiënten alle comfort om een slaaponderzoek te ondergaan, een belangrijk onderdeel bij de diagnose van slaapstoornissen. De patiënt krijgt bij zo’n slaaponderzoek een kamer toegewezen en meetelektrodes worden aangebracht door de verpleegkundige. Na een periode van wennen aan de meetelektrodes, gaat de patiënt rond de slaaptijd naar bed en wordt de volgende ochtend rond 7 uur gewekt, krijgt ontbijt en kan vervolgens douchen, waarna de meetelektrodes worden verwijderd. Nog voor 8 uur mag de patiënt naar huis!

Nieuw slaaplabo op campus Sint-Jan

Lees verder

HRM
HRM